Nie daj się wirusom ebola i grypy! Wzmocnij organizm!


05.03.2014 | kategoria: Wellness

model-wirusa-grypaWirusy w tym wirus Ebola i z Marburga, ptasiej grypy, wirus gorączki zachodniego Nilu, polio i wszelkich ostrych chorób zakaźnych,  mogą być z powodzeniem leczone albo zaleczane wielokrotnymi dziennymi dawkami witaminy C ( 10-20 gram). Poniżej przykład suplemnentaji, jak walczyć z trudnymi i niebezpiecznymi chorobami wirusowymi jakie dawki suplementów używać.
Przykładowo wirus grypy zbiera swoje żniwo głównie na początku roku tj. od stycznia do marca.  Szczególne nasilenie przeziębień występuje gdy temperatura powietrza wzrasta powyżej zera. Cóż, wirusy są dość trudne do zwalczenia. Są odporne na działanie antybiotyków.

W przeciwieństwie do bakterii, które same mogą ulegać reprodukcji, wirusy aby się rozmnażać muszą najpierw wtargnąć do komórek w organizmie ludzkim, zmienić ich kod genetyczny na własne potrzeby i przejąć ich funkcje. Zahamowanie szkodliwego działania wiąże się z zapobieganiem ich reprodukcji, co jednak należy dokonać bez zniszczenia zdrowych komórek, a to nie jest możliwe za pośrednictwem antybiotyków. Nie można zniszczyć komórek w organizmie!   Musi być inny sposób…

grypa-wirus-anatomia640

Witamina C jako potężny środek zapobiegawczo – leczniczy!

Dr Pauling udowodnił, że witamina C jest niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy (pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki). Ocenił, iż człowiek potrzebuje 1,5-4 gram witaminy C dziennie, a w stanach infekcji ponad 6 gram i więcej. Dr Pauling sam dziennie przyjmował  3-12 gram witaminy C twierdząc, iż taka ilość może wydłużyć nasze życie nawet o 12-18 lat.
witamina-C-literkiNaturalna witamina C nie występuje nigdy samodzielnie tak jak jej chemiczny odpowiednik. Naturalnej witaminie C zawsze towarzyszy w przyrodzie  kompleks bioflawonoidów, które zwiększają jej wchłanianie do komórek i wykorzystanie przez organizm. W ten sposób działanie naturalne witaminy C jest wielokrotnie spotęgowane – zachodzi synergizm pomiędzy bioflawonoidami a samą witaminą. Do produktów zawierających naturalną witamina C w CaliVita należą C Plus, Lion Kids C oraz o przedłużonym działaniu do 18 godzin  C1000 Plus i ulubiona przez klubowiczów. Im bardziej chory wydaje się nasz organizm, tym więcej powinniśmy zażywać witaminy C, nawet – jak zaleca dr Robert Cathcart – do 20 gramów dziennie. Szczegóły tutaj >>

Zobacz wcześniejszy wpisy na ten temat:  W obronie witaminy C. Medycyna na złym kursie >>

Dr Frederik Kenner, fascynat działania witaminy C,  dla swoich słuchaczy i kolegom po fachu stworzył następujące hasło: „Zastanawiając się nad właściwą diagnozą przepisz tym czasem witaminę C”. Więcej szczegółowego materiału na temat witaminy C tutaj >>

Olejek napędowy naszej aktywności i zdrowia

czosnek-cayen640Bezzapachowy koncentrat olejku czosnku chińskiego z pietruszką wykazuje fenomenalną zdolność do walki z wirusami i bakteriami. Stale „modyfikuje” swoje „zabójcze” właściwości, dostosowując się do nowych rodzajów  i szczepów bakterii. Jest naturalnym antybiotykiem zwanym „esencją zdrowia” a potocznie ”rosyjską penicyliną”. Moc Garlic Caps ukryta jest w 1 kapsułce olejku czosnku chińskiego o skoncentrowanych składnikach leczniczych i probiotycznym działaniu. Podczas choroby infekcyjnej jaka może niebawem Cię „dopaść” podawaj 3 x 2 kapsułki przez 2 –3 dni choroby, a szczególnie w gorączce. Więcej szczegółów tutaj>>    oraz tu >>

„Policjant drogowy” w naszym organizmie – cynk

cynk-pozywienieChelatowany cynk występuje w wielu preparatach witaminowo-mineralnych CaliVita® International w postaci Chelated Zinc. Jest to najlepsza naturalna forma cynku. Preparaty CaliVita wytwarzane z naturalnych surowców, w których składniki mineralne występują w formie chelatowej, gwarantują największą przyswajalność. W przypadkach kiedy pragniesz osiągnąć szybsze wzmocnienie systemu immunologicznego lub gojenie się ran, cynk można przyjmować w postaci suplementu jednoskładnikowego Chelated Zinc. Kontroluje on różnorodne procesy przemiany materii, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie enzymów, dlatego też otrzymał nazwę „policjanta drogowego” naszego organizmu.

Dzienna dawka 30mg cynku pozwoli na lepszą pracę grasicy i zwiększy ilość obronnych komórek T  – jednego z największych ogniw w walce z zakażeniami. Dawka 30mg dziennie spowoduje wyraźny wzrost odporności organizmu w przypadku osób 50-80 lat. Ponad dwukrotnie wzrośnie w Twoim organizmie produkcja interleukiny – kolejnej substancji pobudzającej namnażanie obronnych komórek T.  Po dłuższym stosowaniu 30mg cynku, naukowcy zauważyli też wzrost we krwi albuminy, składnika uważanego za biologiczny czynnik długowieczności – im więcej albuminy tym dłuższe życie.
cynk-kielki_dDawka 90-100mg tylko w jeden dzień potrafi cofnąć zaczynający się katar u osoby dorosłej. W przewlekłych chorobach infekcyjnych i zakaźnych wskazane jest przez pewien czas stosować Mega Zinc (50mg) lub większej ilości Chelated Zinc (15 mg).
Profilaktycznie dla zabezpieczenia przed osłabieniem układu immunologicznego i przywróceniem jego funkcji przyjmuje się dawkę chelatowanego cynku (wchłanianego przez organizm do 10 razy lepiej niż syntetyczny) na poziomie 15-30 mg dziennie.

Więcej:  http://www.faceci.com.pl/cynk.html

 Zobacz również co to są chelatowane minerały: http://www.faceci.com.pl/chelaty.html

„Polinezyjska penicylina” czyli  „ZIELONE BERETY” w akcji

Właściwości noni, zwalczające czynniki infekcyjne, byty znane od 1963 roku.

grypa_wirus_laboratoriumOskar Levand, naukowiec z University of Hawai, wykazał skuteczność noni w unieszkodliwianiu wielu niebezpiecznych patogenów. W swoich ostrożnie skonstruowanych tezach oświadczył, że „medyczna wartość owocu noni była naukowo potwierdzona in vitro przez Buslinell’a i wsp., którzy przetestowali 101 roślin hawajskich pod kątem ich antybakteryjnej aktywności. Odkryto, że sok z owocu noni był aktywny przeciw trzem szczepom bakterii: Staphybcoccus aureus, Escherichia coli i Pseudomonas aeruginosa.

Obserwowano również przeciwbakteryjną aktywność przeciw pięciu różnym szczepom patogenów jelitowych: Salmonella typhosa, Salmonella montevideo, Salmonella schottmuelleri, Shigelia paradysenteriae BH i Shigella paradysenteriae III-z„.

Należy również wspomnieć o tym, że noni może być podwójnie toksyczna dla atakujących patogenów. Daje to szansę dla chorych, do wspomagania leczenia surowym sokiem noni ( najkorzystniej liofilizowanym) groźnych infekcji bakteryjnych tzw. SEPSA.
Więcej na ten temat tutaj – http://www.noni.com.pl/sepsa.html  oraz http://www.gronkowiec.pl/sepsa.html

Niektóre badania wykazały, że może bezpośrednio wpływać na różne bakterie. Z kolei inne, dodatkowe badania sugerują, że noni stymuluje różne procesy w układzie immunologicznym organizmu, które jeszcze bardziej hamują patogenną aktywność.

Bushnell i współpracownicy odkryli, że ekstrakt z owocu noni wykazywał umiarkowane właściwości antybiotyczne przeciw różnym szczepom Salmonella i Shigella. Ponadto, Levand odkrył, że świeży sok z owocu byt aktywny przeciw Pseudomonas aeruginosa, Proteus morganii, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis i Escherichia coli oraz oświadczył, że asperubzyd – substancja czynna odnaleziona w noni – może być aktywnym składnikiem przeciwbakteryjnym.
Więcej na ten temat tutaj – http://www.faceci.com.pl/noni_valeria1.html

berety_zielone1,,ZIELONE BERETY NONI” – prof. dr nauk med. Valeria Szedlak-Vadocz
„Komórki NK w naszym organizmie, których produkcja jest stymulowana przez noni, są „zielonymi beretami” systemu immunologicznego. Ten typ komórek posiada właściwości spontanicznego zabijania niektórych komórek nowotworowych, jak również komórek zakażonych wirusem. Nie trzeba wspominać, że są bardzo skuteczne w pozbywaniu się takich komórek z organizmu. Ich funkcja jest blisko związana z odpornością przeciwnowotworową, która często jest również nazywana ingiwilacją immunologiczną.”
Więcej tutaj – http://www.faceci.com.pl/noni_valeria2.html

Dr M. Tate stwierdził też: „Jestem pewny, że aktywne składniki w Noni przez stymulację komórek w szpiku kostnym wzmacniają ludzki układ immunologiczny. Jest to bardzo efektywna broń przeciwko wszelakim wirusom. Zostało to też udokumentowane przez zupełnie od siebie niezależne badania.”

POlinesian NONI sok liofilizowany firmy CaliVita na TahitiPrzekonaj się o tym sam – szczegóły:
www.noni.com.pl/probiotyk.html
www.noni.com.pl/infekcje.html
www.noni.com.pl/immunologia.html
www.noni.com.pl/prokseronina.html

Fitoncydy w leczeniu infekcji i nowotworów >>
 

Ponieważ jak już wiesz z artykułów, przede wszystkim surowy owoc noni i jego autolizat (samotrawienie się – więcej: http://www.euromentor.org.pl/autoryzacja/subskrypcja_nr200503.html ) jako surowy owoc – sok ma największe znaczenie dla zdrowia organizmu i leczenia chorób, poszukiwano metod przygotowania soku tak, aby uniknąć niszczącej pewne związki noni pasteryzacji.

Pierwsze soki noni produkowano tradycyjnymi sposobami pasteryzując sok z szklanych butelkach. Pasteryzacja jak wiesz, niszczyła zbyt wiele cennych składników noni, a w tym enzymów i takich, które jako autolizat owocu noni – enzymy – miały dla organizmu korzystny wpływ na leczenie chorób np.: nadciśnienie tętnicze, zapalenie stawów, bóle menstrualne, wrzody żołądka, zaburzenia trawienia, cukrzycę i choroby serca.
Ksiazka: Polinezyjski owoc noni - lecznicze korzysci dla zdrowia - Renata ZarzyckaRozwój nauki i technologii jaki nastąpił w latach 50 XX wieku sprawił iż, wreszcie możliwa okazała się produkcja żywności z zachowaniem wszystkich składników odżywczych z niezmiennym stanie mi. witamin, minerałów chelatowanych, enzymów, aminokwasów i innych. To pozwoliło na utrzymaniu w zdrowiu kosmonautów mieszkających przez wiele miesięcy w rakiecie kosmicznej oraz w utrzymaniu zdrowia u alpinistów, czy żeglarzy długodystansowych – żywność liofilizowaną wykorzystywano głównie w  sportach ekstremalnych.
Podobnie jak żywność liofilizowana zachowywała wszystkie niezmienione składniki naturalne pożywienia, podobnie wyższa technologia przygotowywania żywności została udostępniona ludzkości dopiero pod koniec XX wieku. Pozwoliło to na produkcje wielu cennych leków, szczepionek, produktów odżywczych w tym na stworzenie obecnie najlepszego soku noni  -  jedynego soku postaci liofilizowanego owocu noni, zwierającego wszystkie cenne składniki owocu. Więcej na temat Polinesian NONI >>

Szczegóły tu – http://www.zarzyccy.pl/liofilizacja.html

Czy technologia liofilizacji zatrzymuje energię w pożywieniu? >>

Obszerny opis działania układu immunologicznego znajduje się również w książce Polinezyjski owoc oni. Lecznicze korzyści dla zdrowia. Tutaj jest spis treści tej książki >>

„Złoty korzeń stulatków”

 Godnym polecenia dla Ciebie, jest górska róża z Himalajów – Rhodiola Rosea zwany „górską różą”, którego dobroczynne właściwości znane są już od 2000 lat.

rhodiola-rosea_dug-upRhodiola rosea jest rośliną znaną przez narody wschodnioeuropejskie i azjatyckie od tysięcy lat i chętnie wykorzystywaną w medycynie ludowej.
W Tybecie pozostały zapiski na temat leczniczych właściwości „złotego korzenia”, zwanego również korzeniem arktycznym”, pochodzące nawet sprzed 1200 lat. Stosowano go przeciwko złym nastrojom, przewlekłemu zmęczeniu, jako antidotum na chorobę górską, występującą w wyższych partiach gór, ale również jako środek mobilizujący, dla poprawienia wydajności pracy.

Nazwę adaptogen po raz pierwszy użył, w 1947 r., rosyjski naukowiec Lazarew. Lazarew zdefiniował adaptogen jako substancję, która zwiększa odporność organizmu na szkodliwe bodźce fizyczne, psychiczne i chemiczne.

Rhodiola Rosea stosowany jest zapobiegawczo w okresie wzmożonej zapadalności m.in. na wirusowe infekcje dróg oddechowych. Zalety tego naturalnego leku pochodzenia roślinnego zostały potwierdzone również w medycynie współczesnej. Przeprowadzono badania, w  których dowiedziono pozytywny wpływ górskiej róży Rhodiola Rosea na ogólne zmniejszenie zachorowalności na wirusowe infekcje dróg oddechowych.

Co ciekawe, w czasach Związku Radzieckiego bardzo doceniano potencjał arktycznego korzenia górskiej róży -  był on bowiem wykorzystywany przez radzieckich olimpijczyków w celu zwiększenia wydolności i odporności psychofizycznej.

Mechanizm działania Rhodiola Rosea  polega na podwyższeniu odporności organizmu na infekcje. Posiada unikalne działanie m.in.: immunomodulujące, przywraca równowagę wewnętrzną organizmu – homeostazę, ma działanie antyoksydacyjne i przyspiesza regenerację już powstałych zmian w materiale genetycznym DNA.

Więcej: http://www.faceci.com.pl/rhodiolin.html

Rhodiola rosea w postaci suplementu Rhodiolin >>

tlen-mozgBez tlenu życie ludzkie jest niemożliwe

Kiedy zbyt mało tlenu dociera do Twoich komórek, zaczynają one szukać innych źródeł energii, by móc podtrzymać funkcje niezbędne dla życia. Zwykle w takiej sytuacji komórki zaczynają rozkładać glukozę w procesie beztlenowej glikolizy, która może zaburzyć metabolizm komórkowy. W stosunkowo krótkim czasie powstaje szereg słabych, nieprawidłowych komórek, które straciły swoją zdolność obronną, adaptacyjną. Takie komórki stają się bezbronne wobec ataków wirusów, grzybów, bakterii i innych zarazków chorobotwórczych. Względny niedobór tlenu może być przyczyną takich objawów, jak: ból głowy, zmęczenie, infekcje, problemy z oddychaniem, alergia. W takim przypadku jedyną skuteczną metodą złagodzenia tych dolegliwości będzie zwiększenie poboru tlenu. Jeżeli krystaliczne powietrze jest nieosiągalne, skorzystajmy z możliwości zastosowania substytutów tlenu!   

Szczegóły znajdziesz tutaj – linki:   http://www.faceci.com.pl/tlen_zycie.html

Z Vitalem do grupy krwi nie boję się grypy

Póki jeszcze jesteś zdrowy lub wydaje Ci się że jesteś, profilaktyka w postaci multiwitamin z minerałami w postaci naturalnej – chelatów,  zupełnie wystarcza. Np. bardzo ceniona naturalna multiwitamina  Full Spectrum, Lion Kids + Vitamin D dla dzieciVital do grupy krwi,  Senior Formula dla osób starszych, New Life  dla kobiet w ciąży oraz wspaniała Menopausal Formula dla kobiet w wieku przed, w trakcie i po menopauzie. W stanach choroby trzeba zwielokrotnić dawkę profilaktyczną.
Zobacz wszystkie te suplementy tutaj >>

Pomoc we wspomaganiu leczenia infekcji wirusowych  – VirAgo

grypa-zielony1W badaniach laboratoryjnych prof. Valerii Szedlak-Vadoc, opracowany przez nią naturalny skład nowoczesnego suplementu przeciw wirusom – VirAgo, okazał się zdolny do selektywnego hamowania autoreptodukcji wirusa. W skład VirAgo weszły najsilniejsze ekstrakty ziół: wyciąg z liści oliwek, Echinacea Root, Cat’s Clow, Pau d’Arco Barc oraz cynk  i L-lizyna. Wiele wirusów uaktywnia się w organizmie pod wpływem spadku odporności.
Pobudzając system odpornościowy VirAgo przyczynia się szczególnie do zwalczania przez organizm infekcji wirusowych oraz różnych chorób, których podłożem mogą być rotawirusy np.: zapalenie układu oddechowego, gardła i uszu, cukrzyca typ I, wodne lub ropne wysięki powodujące zapalenie stawów i innych chorób reumatoidalnych (choroba Reitera), choroby tarczycy (choroba Hashimoto lub Gravesa-Basedowa – thyreoidisis), ostra białaczka szpikowa, choroby skórne (rumień zakaźny, pęcherzyca ) i wiele innych…

Działanie VirAgo polega na aktywizacji ważnych komórek odpornościowych, zwanych makrofagami, które krążąc w organizmie jak „śmieciary” oczyszczają organizm pochłaniając wirusy, bakterie, grzyby i komórki nowotworowe. W rezultacie wszyscy „intruzi” zostają unieszkodliwieni. Chory organizm, a szczególnie po lekach chemicznych, antybiotykoterapii czy chemioterapii często jest praktycznie pozbawiony układu obronnego i nie ma sił na własna obronę. Stąd bardzo ważnym czynnikiem jest odpowiednie jego wspomaganie i pobudza wzrost obronnych limfocytów T.

Zaleca się zamiast szkodliwej dla organizmu antybiotykoterapii, stosowanie alternatywnych środków typu VirAgo osobom cierpiącym na infekcje chroniczne wywołane wirusem grypy, Epsteina-Barra, w chorobach wirusowych opryszczki zapobiega nawrotom choroby, wspomaga leczenie wirusowego zapaleniu wątroby typu „A’, „B” i „C” i innych infekcji opornych na działanie antybiotyków. Składniki VirAgo także opóźniają działanie wirusa HIV, hamując jego autoreprodukcję.  Więcej na temat wirusów i składników antywirusowych tutaj >>

Wszystkie omawiane wyżej suplementy opisane są tutaj >>

Dodatkowe sposoby na podnoszenie odporności, jakie znajdziemy w wielu poradnikach:
Ubieraj się odpowiednio do pogody – nie za ciepło i nie za lekko.  Przegrzany organizm podobnie jak wychłodzony gorzej radzi sobie z infekcjami, gdyż dochodzi wówczas do spadku jego odporności. Pamiętaj o rękawiczkach, czapkach i szaliku!
grypa-smarkaniePamiętaj o regularnym wietrzeniu pokoju, zaleca się na 10 minut w ciągu dnia szeroko otworzyć okno oraz wyłączyć grzejniki. Zapewni to sprawną (bez strat energii) wymianę powietrza. Po takim zabiegu zmniejsza się koncentracja drobnoustrojów w powietrzu, co oczywiście obniża prawdopodobieństwo zakażania się nimi. Podobny efekt ma ogrzewanie pomieszczenia kominkiem – żywym ogniem, które wspomaga wytwarzanie zdrowych dla organizmu jonów ujemnych powietrza i eliminuje z niego drobnoustroje.
Regularnie ćwicz – sport na świeżym powietrzu (narty, sanki) lub po prostu codzienny spacer.
Regularnie się odżywiaj – jedz 5 razy dziennie w tym jeden ciepły posiłek w porze obiadowej oraz dużo naturalnego pożywienia  w postaci owoców i warzyw.
Wzbogać swoją dietę zgodną z grupą krwi o większe ilości surowej cebuli, czosnku lub chrzanu, a także w takie przyprawy jak imbir, pieprz cayenne, cynamon, zielona pietruszka.
Pij duże ilości wody niegazowanej oraz soków owocowo-warzywnych i zielonej herbaty.
Śpij średnio 8 godzin dziennie. Brak odpowiedniej ilości snu znacznie obniża Twoją odporność. Są oczywiście osoby, które nie potrzebują więcej niż 6 godzin i nie czują zmęczenia.
Utrzymuj w pomieszczeniu temperaturę powietrza nie większą niż 20 C.
Stwierdzono, że w wyższych temperaturach dochodzi do znaczącego namnażania się drobnoustrojów patogennych oraz roztoczy (będących przyczyną alergii i chorób infekcyjnych).

Życzę powodzenia w profilaktyce i wzmacnianiu swojej odporności!
===================

ZAMÓWIENIA SUPLEMENTÓW W NIŻSZYCH CENACH KLUBOWYCH TUTAJ  – 0 ceny detaliczne i klubowe do Twojego wyboru:
http://renatazarzycka.mycali.biz/products/

PRZY ZAMÓWIENIACH SUPLEMENTÓW  W CENIE KLUBOWEJ – ZAPIS DO KLUBU,
uprzejmie PROSZĘ UWZGLĘDNIĆ MÓJ NUMER KONSULTANTA:

0481110715 – Renata Zarzycka
http://www.calivita.com.pl/registration/0481110715

W razie pomocy z zamówieniem oraz dalszych pytań, proszę śmiało dzwonić ( tel. 509970880),
zadawać pytania lub pisać e-mail:  http://renatazarzycka.pl/kontakt/

 

Podziel się:
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Gadu-Gadu Live
  • Śledzik
  • Blip
  • Flaker
  • Yam
  • Google Buzz
  • Blogger.com
  • Google Bookmarks
  • Kciuk.pl
  • Pinger
  • Live
  • Tumblr
  • email
  • Drukuj